dilluns, 4 d’abril del 2011

EL CANDIDAT D’ICV-EUiA, JESUS FERNANDEZ, PROPOSA UN DEBAT MONOGRÀFIC SOBRE L’APARCAMENT I LA MOBILITAT AL PASSEIG DE SANT FELIU.

 passeig_sant_feliu

La vialitat, un debat important pel futur de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols es com un embut on les  aigües de pluja, igual que el transit que arriba a la ciutat, acaben  anant a parar al passeig del Mar. A l’estiu,els dies de fira, els ponts festius i durant les vacances de pasqua, buscar aparcament a la part baixa de la ciutat representa un veritable problema, amb les conseqüències  negatives que comporta pel comerç i la restauració del centre de la Ciutat.

Al llarg d’aquests mesos, han sorgit diverses propostes per  intentar solucionar el problema. CiU proposa un aparcament al Passeig dels Guíxols, el PSC fer un estudi previ de la totalitat del Passeig i desprès optar per un aparcament soterrat. Totes consisteixen en foradar aquest espai l’emblemàtic per fer-hi un aparcament soterrat de 400 places, com proposa Tots per Sant Feliu. Els altres partits encara no s’ha pronunciat. Totes les propostes conegudes, però, passen per rebentar una part del passeig o tot sencer. 

A més aquest aparcament  soterrat seria com un iman poderossíssim perquè tots el cotxes dels visitants s’hi concentressin, convertint els vials d’aquesta zona en una corrua sense fi, incòmode pels conductors i encara més pels vianants. El calaix de formigó que caldria,  no tan sols hauria de ser prou fort per evitar d’intrusió de les aigües marines sinó que s’ha de dissenyar de tal manera que reculli i desviï  les aigües de pluja per evitar que les clavegueres sobreïxin  a cases i carrers en cas d’aiguats. El preu d’aquesta construcció pot arribar a fer-la inviable.

Calen, es clar,  aparcaments per arribar amb comoditat al centre. El futur museu Thyssen es una raó de més per trobar solució al problema. Els visitants d’aquest centre arribaran sens dubte en cotxes privats i autocars, que hauran d’aparcar en zones properes.

En les properes setmanes ICV-EUiA presentarà una proposta que passa per oferir un aparcament soterrat a la zona de la Corxera, evitant, en part, alguns del problemes que  hem esmentat.

Entenem doncs,  que cal obrir una  reflexió seriosa i debatre amb la resta de formacions polítiques sobre aquestes qüestions, i els convida a celebrar  un debat monogràfic, obert i amb participació ciutadana, on cadascú exposi les seves alternatives sobre l’aparcament i la mobilitat augmentant-lo amb propostes viables, social, econòmica i ambientalment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada